اکنون بر اساس تصمیم جدید بانک مرکزی مقرر شده تا سقف پرداخت ارز مسافری به نرخ بازار ثانویه ۵۰۰۰ یورو بوده و هر شخص میتواند سالانه تا سقف ۱۰ هزار یورو از صرافیها خرید کند.
ارز مسافرتی متوقف شد – جدیدترین ابلاغیه بانک مرکزی
بانک مرکزی روز قبل دستورالعملی اجرایی بسته جدید ارزی را به صرافی ها ابلاغ کرد؛ در این بسته امکان خرید ارز برای ۲۳ نوع مصارف خدماتی از صرافی های مجاز وجود دارد.
براساس اعلام بانک مرکزی مسافران میتوانند با ارائه بلیط- گذرنامه- ویزا (در مورد کشورهایی که نیاز به ویزا دارند) تا سقف ۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها، از صرافیهای مجاز ارز خریداری کنند. همچنین صرافیها مجازند تا سقف معادل مبلغ ۱۰۰ یورو برای هر نفر بابت هزینه خدمات کنسولی سفارتخانههای خارجی، از جمله خدمات اخذ روادید و کنسولی ارز به متقاضیان بفروشند.
با توجه به گذشتن از زمستان و نزدیک شدن فصل اوج سفرها، تعداد متقاضیان تور که به آژانس های مسافرتی مراجعه می کنند بیشتر می شود. کسانی که می خواهند یک سفر بی دغدغه را تجربه کنند و کار تهیه بلیت و پرواز را به کارگزاران حرفه ای بسپارند. این موارد بیشترین طرفدار را در میان انواع تورها دارند: تور استانبول ، تور آنتالیا ، تور دبی ، تور تایلند ، تور مالزی ، تور گرجستان و … اگر شما هم از جمله علاقه مندان سفر هستید لازم است قبل از هر گونه اقدامی، از جزئیات ارز مسافرتی اطلاع داشته باشید.
اگرچه هنوز هم این نرخ در معاملات رسمی صرافیها قیمت اصلی خود را پیدا نکرده و همچنان با نرخ دلالی ممکن است معامله شود اما به هرحال دولت تصمیم گرفته تا پرداخت دلار ۴۲۰۰ تومانی به سفر را متوقف کند تا پیش از این هر مسافر آن هم برای یک بار در سال میتوانست ۵۰۰ یورو برای سفرهای نزدیک و ۱۰۰۰ یورو برای سفرهای دور به نرخ دولتی دریافت نماید که همین امر برخی سفرهای صوری و غیرضرور را از سوی مردم رقم میزد بلکه بتواند با مابهالتفاوت تقریباً معادل هزینه سفر خود، از وجود اختلاف نرخ ارز دولتی و دلالی سود ببرند.
حال باید منتظر ماند و دید که امروز نحوه عملکرد صرافیها بعد از گذشت ماهها چطور خواهد بود. روز گذشته بانک مرکزی دستورالعمل نحوه کار صرافیها را ابلاغ کرد که بر این اساس، صرافیها میتوانند خدمات خود را در چارچوب آن ارائه دهند.